понеділок, 29 липня 2013 р.

Ікони з колекції Чернігівського обласного художнього музею експонуються у Національному заповіднику "Софія Київська"

25 липня, у Національному заповіднику «Софія Київська» відкрилась виставка ікон, що присвячена до 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
Виставка репрезентує твори українського та російського іконопису з колекцій вітчизняних музеїв та приватних збірок. Вона відбувається в рамках масштабного міжмузейного проекту «Свята православної церкви».

У проекті взяли участь Національний художній музей України (Київ), Ікони з колекції Чернігівського обласного художнього музею експонуються у Національному заповіднику "Софія Київська"

неділя, 28 липня 2013 р.

Віктор Янукович взяв участь у відкритті виставки «Велике і Величне» з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі

Президент України Віктор Янукович взяв участь у відкритті Всеукраїнської мистецької виставки «Велике і Величне», приуроченої до 1025-річчя хрещення Київської Русі.
Як наголосив Глава держави під час церемонії, на виставці у «Мистецькому Арсеналі» тисяча унікальних творів із понад тридцяти музеїв демонструють найяскравіші сторінки українського мистецтва від давнини до сучасності.

«Україна пишається своїм Віктор Янукович взяв участь у відкритті виставки «Велике і Величне» з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі

субота, 27 липня 2013 р.

Збірка матеріалів науково-практичної конференції «Хрещення Київської Русі: визначна подія в історії українського народу»

Підготовлено та розміщено в Інтернеті електронну версію збірки матеріалів науково-практичної конференції «Хрещення Київської Русі: визначна подія в історії українського народу».
Вона проходила в Чернігові 5 червня 2013 року на виконання Указу Президента України від 21 січня 2013 року № 34 «Питання організації та проведення заходів з відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі», відповідного розпорядження голови обласної Збірка матеріалів науково-практичної конференції «Хрещення Київської Русі: визначна подія в історії українського народу»

пʼятниця, 26 липня 2013 р.

Анонс. «Зелену сцену» захоплюють актори

Організатори Зеленої Сцени не перестають дивувати жителів міста.
Цієї п'ятниці Зелена Сцена перетвориться на неймовірне театральне дійство.

Два чернігівських театральних колективи представлятимуть своє мистецтво чернігівцям.
Повідомляє координатор Зеленої Сцени Олександра Федоренко.
Це буде програма від Молодіжного драматичного театру «АмаТеа» та Аматорського театрального колективу "Театр 23". Анонс. «Зелену сцену» захоплюють актори

середа, 24 липня 2013 р.

Шапочки-"кораблики" носили красуні ХVІІІ ст.

Чернігівський історичний музей імені В.В. Тарновського має у своїй збірці декілька жіночих головних уборів ХVІІІ ст. Одним з архаїчних є кибалка, описана О. Шафонським та репродукована О. Ригельманом.
На жаль, готової речі в музеї немає, зате представлені 26 гаптованих денець кибалок, достатньо вивчених і описаних. Кибалку носили з наміткою (серпанком), яку пов’язували у різний спосіб. Час виготовлення наміток з музейної Шапочки-"кораблики" носили красуні ХVІІІ ст.

вівторок, 23 липня 2013 р.

АНОНС. Концерт академічного симфонічного оркестру "Філармонія" з обдарованою молоддю світу

anons_philharnonic2.gif26 липня (п'ятниця) о 19:00 в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбудеться концерт академічного симфонічного оркестру "Філармонія" з обдарованою молоддю світу.
Диригент:
МІЦУНОБУ ТАКАЯ (Японія)

Солісти:
ЮКІ ТАКУБО (скрипка, Японія)
ТАДАШІ КАМАСАКІ (фортепіано, Японія)
ЙОКО КАНЕКО (фортепіано, Японія)
... АНОНС. Концерт академічного симфонічного оркестру "Філармонія" з обдарованою молоддю світу

понеділок, 22 липня 2013 р.

Для ЗМІ. Брифінг про заходи, що відбудуться в області з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі

anons_inform.gif22 липня (понеділок) в.о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко проведе брифінг для представників ЗМІ, на якому розповість про заходи, що відбудуться в області з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
Місце проведення: читальний зал обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка.
Початок: 11:00.

Контактна особа: Терещенко Тетяна,
тел. (04622)4-11-07. Для ЗМІ. Брифінг про заходи, що відбудуться в області з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі

пʼятниця, 19 липня 2013 р.

Виставка вишивки майстрині Катерини Каращук у Прилуцькому краєзнавчому музеї ім. В.І. Маслова

Нещодавно у Прилуцькому краєзнавчому музеї ім. В.І. Маслова відкрилася виставка вишивки майстрині Катерини Каращук.
Її вишивки - це піднесений світ краси і фантазії, поетичного осмислення природи, схвильована розповідь про думки та почуття людини, світ натхненних образів, що сягають своїм коріння далекого минулого.
10 липня 2013 року виповнюється 80 років з дня народження заслуженої майстрині народної Виставка вишивки майстрині Катерини Каращук у Прилуцькому краєзнавчому музеї ім. В.І. Маслова

четвер, 18 липня 2013 р.

Володимир Зубанов поспілкувався з колективом Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка

16 липня в рамках робочого візиту на Чернігівщині відбулася зустріч радника Президента України, керівника благодійного фонду "Схід-Захід разом" В.О. Зубанова з колективом Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка за участю в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Музики Ю.В., в.о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної Володимир Зубанов поспілкувався з колективом Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка

вівторок, 16 липня 2013 р.

Журналісти провідних всеукраїнських видань ознайомилися з туристичним потенціалом Чернігівського району

В рамках проведення семінару з питань розвитку сільського зеленого туризму на тему: «Створення та надання супутніх туристичних послуг в розрізі розвитку сільського, зеленого, водного та екологічного туризму в області» до Чернігова та селища Седнів завітали журналісти та редактори провідних всеукраїнських видань: газет «Урядовий кур'єр», «Факти», «Сьогодні», «Україна молода», «Українська туристична газета», Журналісти провідних всеукраїнських видань ознайомилися з туристичним потенціалом Чернігівського району

понеділок, 15 липня 2013 р.

Проведено семінар з питань створення та надання туристичних послуг на селі

12 липня у мальовничому селищі Седнів Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації спільно з Департаментом економічного розвитку облдержадміністрації та Державною організацією «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» було проведено семінар з питань розвитку сільського зеленого туризму, водного та екотуризму для власників Проведено семінар з питань створення та надання туристичних послуг на селі

субота, 13 липня 2013 р.

Бобровицька фольклорна група «Калинове гроно» взяла участь у Міжнародному фестивалі пісні і музики «Дняпроуская галасы у Дубровне»

З 28 червня по 1 липня в Дубровно Вітебської області (Білорусь) пройшов ХХ Міжнародний фестиваль пісні і музики «Дняпроуская галасы у Дубровне», приурочений 620 –річчю міста Дубровно.
Цього року на фестивалі були представлені яскраві і колоритні колективи із 10 країн світу –України, Росії, Білорусії, Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Словакії, Турції, Румунії.
... Бобровицька фольклорна група «Калинове гроно» взяла участь у Міжнародному фестивалі пісні і музики «Дняпроуская галасы у Дубровне»

четвер, 11 липня 2013 р.

Чернігівські бібліотеки серед переможців конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету»

Програма «Бібліоміст» діє в Україні за підтримки фонду Білла і Мелінди Гейтс (США) та Міністерства культури і туризму України та допомагає публічним бібліотекам на конкурсній основі модернізуватися і надавати бібліотечні послуги населенню, що відповідають сучасним вимогам.
Четвертий раунд конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» визначив переможців – Чернігівські бібліотеки серед переможців конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету»

середа, 10 липня 2013 р.

Чернігівські бібліотеки найкращі в Україні

На Ярмарку бібліотечних інновацій для громад, що проходив 3-4 липня в Сумах, вже традиційно переможцями стали бібліотеки Чернігівщини.
У науковій бібліотеці ДВНЗ "Українська академія банківської справи НБУ", відбувся перший з п’яти регіональних ярмарків та конференція під загальною назвою "Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє". Першого дня, 3 липня, для учасників конференції та гостей Ярмарку були Чернігівські бібліотеки найкращі в Україні

вівторок, 9 липня 2013 р.

Відбулося Свято купальської традиції «Івана Купала» та Другий Міжнародний фестиваль авторської пісні на Голубих озерах. (ФОТО, ВІДЕО)

5-7 липня на Чернігівщині у с. Олешня Ріпкинського району відбулось відразу дві надзвичайні події. Це стає знаковою традицією, оскільки другий рік поспіль обидва фестивалі проходять разом в одному з найромантичніших місць Чернігівщини - на Голубих озерах.
Напередодні купальської ночі розпочалося Свято купальської традиції «Івана Купала на Голубих озерах» та Другий Міжнародний фестиваль авторської пісні.
Із Відбулося Свято купальської традиції «Івана Купала» та Другий Міжнародний фестиваль авторської пісні на Голубих озерах. (ФОТО, ВІДЕО)

понеділок, 8 липня 2013 р.

Пам’ять Богдана Ступки буде увічнено в театральній премії

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки.
На думку Глави держави, така ініціатива сприятиме відзначенню вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва видатного українського митця Богдана Ступки.
Вже до 20 серпня цього року Уряд має внести на розгляд Верховної Ради України відповідні зміни до Закону України «Про державні Пам’ять Богдана Ступки буде увічнено в театральній премії

субота, 6 липня 2013 р.

Благодійний фонд "Нота" побував з музичною казкою відвідав дітей-сиріт. (ФОТО, ВІДЕО)

Вже третій рік поспіль як в Чернігові розгорнув свою діяльність благодійний фонд «Нота» чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
Однією з програм Фонду є програма «Свято дитинства». Її головна ідея — подарувати свято тим, хто через обставини не має можливості відвідувати театри та концертні зали.

Традиційно в рамках своєї роботи до Міжнародного дня захисту дітей Благодійний фонд "Нота" побував з музичною казкою відвідав дітей-сиріт. (ФОТО, ВІДЕО)

четвер, 4 липня 2013 р.

АНОНС. Виставка «Ab ovo. Предмети християнського культу X–XIII століть у зібранні Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського

5 липня о 12-й годині у Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського (Вал) відкривається виставка «Ab ovo. Предмети християнського культу X–XIII століть у зібранні Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського», створена до 1025-річчя хрещення Київської Русі.
На ній представлені 70 предметів християнського культу із зібрання українських старожитностей Василя Тарновського та з розкопок і АНОНС. Виставка «Ab ovo. Предмети християнського культу X–XIII століть у зібранні Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського